ПОЛИТИКА ЗА СИГУPНОСТ

 

ЗАЩИТА НА ДАННИ

Обща информация

Настоящият документ обяснява начина, по който ХУУП рент а кар събира и използва личните данни на потребители и клиенти на сайта, включително посетители на нашия уеб сайт. Всички промени, които настоящата политика може да претърпи в бъдеще, ще бъдат публикувани на тази страница.

Казано накратко – ние държим на поверителността на Вашите данни, докато Ви предоставяме услуги чрез създаване на информативен и защитен уеб сайт, който гарантира както безпроблемно използване от страна на потребителите,  така и достъп до персонализирани услуги и информация.

Ако имате въпроси сега или по време на ползването на сайта, моля, пишете на info@hoop.bg.

Всички промени в тази политика ще бъдат публикувани в този уеб сайт. Настоящият документ е в сила от 20.08.2018 г.

Какви лични данни събираме?

Личните данни са информация, която Ви идентифицира като личност. ХУУП рент а кар събира определен вид лични данни във  https://hoop.bg, като име, телефонен номер, имейл адрес, само ако Вие доброволно ни ги предоставите. За да се възползвате от определени възможности, които предлагаме (например, да вземете кола под наем, да заявите трансфер или автомобил с персонален шофьор), можем да изискаме да ни предоставите лични данни.

Поверителност на Вашите данни в сайта на ХУУП рент а кар

Основната цел на уеб сайта www.hoop.bg е да бъде платформа за лесно и удобно резервиране на автомобили под наем с или без персонален шофьор, източник и бизнес инструмент, който да Ви помогне да научите повече за отдаването на коли

 под наем. Бихме искали да се чувствате сигурни, когато посещавате нашия уеб сайт и държим на поверителността на Вашите данни.

Каква информация събираме?

ХУУП-РК ЕООД събира информация на своя уеб сайт по два начина: (1) директно (например, когато предоставяте информация, за да се абонирате за нюзлетър или изпращате запитване); и (2) индиректно (например, чрез технологията на уеб сайта).

Можем да събираме и обработваме следната информация:

Информация, която предоставяте при попълване на формуляри в нашия уеб сайт. Това включва абонамент за услуги, нюзлетъри и новини. Страници, които събират този вид информация, могат да предоставят допълнителна информация относно необходимостта от вашите данни и начините, по които ще бъдат използвани. От Вас зависи дали ще ги предоставите.

Ако се свържете с нас, можем да запазим копие от тази кореспонденция, всякакви коментари или друго съдържание, което качвате при резерверане на автомобил под наем през уеб сайта ни www.hoop.bg

Уеб сайтът събира информация за Вашия компютър, включително (когато са налични) IP адрес, операционна система и вид браузър, за администриране на системата, филтриране на трафика, търсене на потребителски домейни и изготвяне на статистически отчети, детайли за Вашето посещение на уеб сайта, страниците, които разглеждате и съдържанието, което достъпвате или сваляте, в това число – трафик на данни, данни за местоположението, блогове и други данни за комуникацията. Моля, вижте раздела „Бисквитки“ по-долу за повече информация.

Когато тази информация е свързана с Вас, ще я третираме като „лични данни“.

Как използваме информацията, която събираме от уеб сайта?

Използваме лични данни, за да Ви предоставяме исканата от Вас информация, както и за други цели, които биват описани в момента, в който това е необходимо или които са очевидни. Например:

За да изпълним заявката Ви за наемане на кола под наем, за заявяване на трансфер или наемане на автомобил с персонален шофьор.

За да персонализираме услугите, които сайтът предоставя.

За да се свържем с Вас с маркетингова цел, когато сте съгласни с това.

Ние анализираме Вашия IP адрес и информация за браузъра, за да определим кое е най-ефективно за нашия уеб сайт, за да намерим начин и за неговото подобряване и да го направим по-ефективен.

Ще разкрием ли личните Ви данни на външни лица?

ХУУП-РК ЕООД може да съхранява, използва и разкрива информация с разрешение от или по искане на действащото законодателство, включително разкрития, които са необходими или препоръчителни, за да: (1) защитим правата, здравето, безопасността или собствеността на ХУУП-РК ЕООД или други; (2) извършваме анализи, които да използваме, за да подобрим нашия уеб сайт или услуги; (3) съдействаме на законни разследвания, свързани със сигурността и (4) действаме съобразно действащото законодателство, правила или други законови изисквания.

С изключение на гореспоменатото, ХУУП-РК ЕООД няма да прехвърля, разменя, лицензира, продава, отдава под наем или излага по друг начин Вашата лична информация без Ваше съгласие. Въпреки това, си запазва правото да събира и/или предоставя на трети лица обобщена статистика за уеб сайта и неговите посетители. Няма да продаваме лични данни на трети лица.

Каква е политиката за „чувствителни“ лични данни?

ХУУП-РК ЕООД няма практика да събира „чувствителна“ информация чрез своя уеб сайт. В редките случаи, когато изискваме такава информация по имейл, го правим съгласно с местните законови изисквания за защита на личните данни. Ако решите да ни предоставите „чувствителни“ лични данни, Вие потвърждавате Вашето съгласие да използваме данните, съгласно действащото законодателство, както е описано в настоящия документ. Терминът „чувствителни лични данни“ се отнася до различните категории лични данни, определени от европейските и други закони за защита на личните данни, като информация, към която трябва да се подхожда със специално внимание, включително в определени случаи само след изрично съгласие. Тези категории могат да включват единен граждански номер, информация за банкова сметка, раса или етнически произход, политически възгледи, религиозни убеждения. „Чувствителните“ лични данни могат да бъдат събирани и използвани в контекста на Вашата заявка за наемане на кола под наем, джип под наем, бус под наем или заявяване на трансфер и взаимоотношения с ХУУП-РК ЕООД, за да Ви предоставят необходимите услуги или за извършване на анализи, които да използваме за подобряване на нашия уеб сайт или услуги и могат да бъдат споделяни с нашите доставчици на услуги за тези цели.

Защитени ли са Вашите лични данни? 

Предприемаме сериозни мерки, за да гарантираме сигурността на личните данни, събрани чрез сайта на ХУУП-РК ЕООД. Трябва да имате предвид, че отворения характер на Интернет пространството позволява прехвърлянето на данни и информация към мрежи, свързващи Ви с нашите системи без мерки за сигурност и могат да бъдат достъпени и използвани от хора, за които не са предназначени.

Периодично, нашият уеб сайт може да съдържа линкове до и от сайтове на партньорски мрежи, рекламодатели и съдружници. Ако последвате линк към някой от тези сайтове, моля, имайте предвид, че тези сайтове имат собствени политики за защита на личните данни, за които ние не носим отговорност. Моля, запознайте се с тези политики преди да предоставите каквито и да било лични данни на тези сайтове.

Как се обработват Вашите лични данни?

Личните данни, които събираме, се обработват съгласно вътрешните ни политики за сигурност.

Съхраняване на данни

Ние ще съхраняваме Вашите лични данни докато те са ни необходими, за да Ви предоставяме услуги и да спазваме законови и договорни задължения.

Вашите права

Имате право да знаете дали разполагаме с Ваши лични данни и в случай че това е така, да имате достъп до тези данни и да изисквате те да бъдат коригирани, в случай че са неточни. При някои обстоятелства може да имате правото да възразите на използването на Вашите лични данни или да настоявате за тяхното премахване. Можете да го направите, като се свържете с нас на info@hoop.bg.

Не събираме и не съхраняваме информация за лица под 18 годишна възраст и никоя част от нашия сайт или услуги не е предназначена за лица под 18 годишна възраст. Използвайки този уеб сайт, Вие потвърждавате, че сте на или над тази възраст.

Имам въпрос или оплакване

Ако не откривате това, което търсите, или имате въпрос относно използването на личните Ви данни, моля, пишете ни на info@hoop.bg

За контакти с нас

Ако имате въпроси относно политиката за защита на личните данни, моля, свържете се с нас по имейл на info@hoop.bg или пишете на следния адрес:

ХУУП рент а кар

София, район Слатина, жк. Христо Смирненски бл.38, вх.Б

ХУУП рент а кар ще Ви съдейства в разрешаването на всякакви въпроси, свързани с настоящия документ.